EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

Novinky

11
Apríl
2017

Netradičné šaláty

Pridané: 11.4.2017 14:00:00

Netradičné šaláty Našťastie, dnes sú už šaláty súčasťou každého jedálneho lístka a v mnohých prípadoch dokonca aj súčasťou denného menu. Na druhej strane, často nám chýba fantázia a chuť experimentovať a šaláty sú väčšinou mdlé a nudné. To sa dá však napraviť. V prvom rade začnime používať sezónnu zeleninu. Hlavné ingrediencie do šalátu sa nám tak budú postupne obmieňať počas celého roka. Dbáme však hlavne na čerstvosť ovocia a zeleniny a na jeho kvalitu. Čo je však výborné, dnes už máme k dispozícii aj širokú ponuku exotických druhov a tak môžeme pohodlne kombinovať domáce produkty so zahraničnými a vykúzliť tak aj celkom exotické kombinácie. My sme sa rozhodli ponúknuť vám pár rád, čo všetko môžeme ku každodennej zelenine pridať, aby sme vytvorili chutný šalát, ktorý nielen poteší chuťové poháriky, ale aj zasýti a tiež na tanieri pekne vyzerá a nemusíme sa tak báť obyčajný zeleninový šalát ponúknuť aj hosťom.

Čítajte viac... Komentáre: 0

04
Apríl
2016

Skúsenosti s novými receptúrami

Pridané: 4.4.2016 16:00:00

Skúsenosti s novými receptúrami Prišiel ten čas, aby sme sa znovu zamysleli nad novými normami, ktoré priniesli so sebou množstvo nových receptov. Tieto nové recepty stavili na tofu, bulgur a králičie mäso. Okrem nových surovín, ktoré sa dovtedy v školskej jedálni až tak neobjavovali, upravili sa aj spôsoby prípravy jedál. Viac sa pečie, menej sa frituje. Používajú sa bylinky, obmedzuje sa soľ. Mnohé vedúce však čelia otázke, či sa majú tieto nové receptúry variť aj v tom prípade, že deťom nechutia a vyhadzujú sa viac ako ostatné. Iné vedúce však apelujú, že stravníci si musia na nové suroviny aj zvyknúť a preto treba byť trpezliví. Predsa len, z domu sú deti zvyknuté na úplne iné potraviny.

Čítajte viac... Komentáre: 0

15
Marec
2016

Bulgur a kuskus

Pridané: 15.3.2016 11:15:00

Bulgur a kuskus V súčasnosti sa stále viac a viac hovorí o zdravej strave a aj recepty v školských jedálňach sú upravené tak, aby v sebe obsahovali čo najviac zdravých potravín, ktoré však môžu byť novinkou nielen pre stravníkov, ale aj pre samotné vedúce školských jedální a kuchárky. Jednou z takých potravín môže byť napríklad bulgur a kuskus.

Čítajte viac... Komentáre: 0

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti