EDEN výrobky

Džúsy GRAND

Džúsy GRAND

Naše džúsy sa pripravujú odšťavovaním ovocia. Keďže má na ich ovocnú zložku nepriaznivý vplyv slnečné svetlo, sú balené do svetlo nepriepustných krabíc.

V ponuke sú malé krabičkové džúsy so slamkou, litrové i dvojlitrové džúsy. Podľa podielu ovocia sú to džúsy 100 %, 25 % alebo 20 %.

Samozrejme, džúsy nikdy nenahradia čerstvé vitamíny z ovocia, avšak sú užitočné predovšetkým v lete pri dodržiavaní pitného režimu a tiež ako doplňujúci zdroj vitamínov.

Ovocné džúsy okrem toho osahujú aj ďalšie zložky s pozitivnym vplyvom na zdravie. Obľúbený je napríklad pomarančový džús, ktorý sa chuťou vyrovná skutočným pomarančom a je skvelý na zahasenie smädu.

Ovocné víno

Ovocné víno

Z úrody bobuľových a iných plodov zo záhrady sa okrem džemov a sirupov pripravuje aj chutné ovocné víno. Tento alkoholický nápoj môžeme vyrobiť takmer z každého druhu ovocia, no najlepšie sa hodia jablká, hrušky, černice, ríbezle, čučoriedky, egreš a šípky.

Ak sa pri výrobe ovocného vína dbá na zásadu, že z dobrého ovocia nemôžeme vyrobiť zlé víno a vyberie sa správna ovocná kombinácia, takéto víno príjemne zahreje počas dlhých zimných večerov, ale i osvieži v letných horúčavách.

Firma Eden okrem bieleho a červeného ovocného vína vyrába víno špeciálne pripravené a ochutené na varenie. Biele, rovnako ako červené víno, chutí nasladlo a vonia po ovocí.

Včelí med

Včelí med

Med je prírodná, sladká látka, produkovaná včelou medonosnou (Apis mellifera) z nektáru rastlín, alebo z výlučkov živých častí rastlín alebo výlučkov hmyzu cicajúceho šťavy rastlín a nachádzajúcich sa na živých častiach rastlín, ktoré včely zbierajú, pretvárajú vylučovaním špecifických látkok, nechávajú dehydrovať, uskladňujú a nechávajú v plástoch vyzrieť.

Významnou vlastnosťou medu je antimikrobiálna vlastnosť, ktoré zastavujú rast alebo perzistenciu mnohých mikroorganizmov. V mede neboli nájdené žiadne vegetatívne formy bakteriálnych spór spôsobujúce ochorenia.

Na výrobu jedného kilogramu medu je potrebné, aby včely navštívili niekoľko miliónov kvetov a preleteli celkovú letovú dráhu rovnajúcu sa vzdialenosti šesť násobku obvodu Zeme.

Cestoviny

Cestoviny

Cestoviny sú tradičným jedlom, a to nie len v talianskej kuchyni. Pripravujú sa ako hlavné jedlo alebo ako predjedlo a sú bohatým zdrojom sacharidov.
Poznáme rôzne druhy cestovín, napríklad bezvaječné, vaječné alebo celozrnné. Aj ich tvar je veľmi rôznorodý.
V ponuke firmy EDEN je možné nájsť azda všetky druhy 4 vaječných cestovín: štvorčeky, fliačky, tarhoňu, slovenskú ryžu, mušličky, písmenká, rezance, špagety i kolienka.
Cestoviny, ktoré firma EDEN distribuuje, sú unikátne svojim zložením. Vďaka špeciálnej receptúre sú veľmi jednoduché na prípravu a nikdy sa nerozvaria.

Kompóty a zaváraniny

Kompóty a zaváraniny

Počas sezóny máme neustále k dispozícii čerstvú zeleninu priamo zo záhrad alebo zeleninárskeho trhu. Mimo sezóny je vhodné konzumovať zaváraniny, ktoré sú aj v zime bohatým zdrojom vitamínov.

V náleve môžeme sterilizovať nadmerné zásoby kapusty, fazuľky alebo červenej repy. Vynikajúcou surovinou na zaváranie je paprika, cibuľa a samozrejme uhorky. Zo zeleniny môžeme sterilizovaním pripraviť už hotové šaláty, napríklad čalamádu či rimavský šalát.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti