EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

Novinky

05
Apríl
2017

Ako vyzerali šaláty včera a dnes

Pridané: 5.4.2017 08:00:00

Ako vyzerali šaláty včera a dnes Mohlo by sa zdať, že šaláty sa časom vôbec nemenia. Veď čo nové sa dá už vymyslieť na šaláte? Ale napadlo vás niekedy, ako vôbec vznikli šaláty? Koho napadlo zmiešať ingrediencie v jednej mise a prečo existuje tak veľa rôznorodých a zaujímavých šalátov? Práve preto sa dnes pozrieme na to najzaujímavejšie zo sveta šalátov.Sú to šaláty, ktoré sme doteraz vôbec nepoznali. Predstavíme vám šaláty z Ruska, ktoré sa našinec najprv bojí ochutnať a potom ich hľadá v každej reštaurácii. Povieme si ako vznikli svetoznáme šaláty, ktoré dnes dostaneme aj v šalátovom bufete na kúpalisku. Tak isto si v skratke ukážeme pár receptov, ktoré si hravo môžeme pripraviť aj doma. Tu je len malá ochutnávka toho, čo na stránke v najbližších dňoch ešte nájdete.

Čítajte viac... Komentáre: 0

17
Jún
2016

Hurá na piknik

Pridané: 17.6.2016 10:00:00

Hurá na piknik Leto a skorá jeseň je najlepším časom na organizovanie piknikov. Je to výborná príležitosť ako stráviť voľný čas s rodinou a priateľmi. Jeden obyčajný piknik dokáže zblížiť celú rodinu, odohnať stres, zlepšiť chuť do jedla a celkovo čerstvý vzduch človeku len prospieva. Na čerstvom vzduchu chutí dvojnásobne, ale čo sa týka jedla, v jednoduchosti je proste krása. Určite nič nepokazíme, ak do piknikového koša pribalíme napríklad chrumkavé pečivo, čerstvú sezónnu zeleninu, dobrý syr alebo kúsok upečeného mäska. Piknik však nie je len o dobrom jedle, ale najmä je to pre deti príležitosť do sýtosti sa vyblázniť, pohrať a byť s rodinou na čerstvom vzduchu.

Čítajte viac... Komentáre: 0

28
Apríl
2016

Sviatok práce, ľudovej zábavy a dobrého jedla

Pridané: 28.4.2016 14:45:00

Sviatok práce, ľudovej zábavy a dobrého jedla Sviatok práce, aj keď by sa tak mohlo na prvý pohľad zdať, nie je záležitosťou len nás Európanov, ale pripomínajú si ho aj v Amerike a v Austrálii. Američania ho oslavujú na konci leta a v Austrálii buď v marci, máji alebo v októbri. Zároveň je to deň, keď sa viac zamýšľame nad vlastnými pracovnými podmienkami. Venujeme pozornosť náplni práce, snažíme sa rozdeliť pracovný deň rovným dielom medzi prácu, odpočinok a vlastné aktivity. Zároveň pociťujeme túžbu po uznaní za to, čo robíme a v prípade vedúcich školských jedální a kuchárok je zoznam pracovných povinností naozaj dlhý, no často sa musia popasovať skôr s negatívnymi reakciami okolia ako s tými pozitívnymi.

Čítajte viac... Komentáre: 0