EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

Novinky

19
Október
2016

Tekvicový poklad

Pridané: 19.10.2016 09:00:00

Tekvicový poklad Dnes je tekvica obľúbenou ingredienciou kuchyne našich starých mám, ale rovnako aj hlavnou zložkou orientálnej kuchyne. Je rovnako súčasťou modernej gastronómie ako aj tradičných receptov, ktoré sa dedia z generácie na generáciu. Výdatne sa používa predovšetkým v teplej kuchyni, no jej využitie je oveľa rôznorodejšie. Je nielen jesennou dekoráciou, o čom sa presvedčíte na našom facebooku, ale aj výbornou surovinou pre extra zdravé koláče a neodmysliteľnou pochúťkou pre každého vegetariána či vegána. Samozrejme, najobľúbenejším receptom je tekvicová polievka či tekvicový prívarok.

Čítajte viac... Komentáre: 0

12
September
2016

Prečo je polievka v našom jedálničku taká významná?

Pridané: 12.9.2016 08:15:00

Prečo je polievka v našom jedálničku taká významná? Obed v školskej jedálni si bez taniera polievky nevieme predstaviť. Práve polievka totiž stravníkom pomáha k získaniu všetkého, čo by mal plnohodnotný obed ponúknuť. Polievka totiž nie len zasýti, ale predovšetkým dodá telu mnohé výživné látky. Okrem toho, pomáha aj pri dodržiavaní pitného režimu a tiež má veľký význam pre trávenie. Vhodne totiž prehreje žalúdok a pripraví ho na prijatie pevnej potravy. Polievky teda nie sú len chutné, ale predovšetkým aj zdraviu prospešné. Práve pre všetky tieto svoje pozitívne vlastnosti a benefity sú polievky označované ako kráľovné potravy.

Čítajte viac... Komentáre: 0

13
Jún
2016

Indiánske pokrmy

Pridané: 13.6.2016 15:00:00

Indiánske pokrmy V minulom článku ste si mohli prečítať, ako sa strava Indiánov odlišovala od tej našej. Keďže ide o zaujímavú tému a nie je možné ju pokryť na pár stranách, rozhodli sme sa k nej ešte vrátiť a v nasledujúcich riadkoch vám prezradíme, aké tradičné pokrmy Indiáni konzumovali. Ako prvé vám predstavíme indiánsku tekvicovú polievku. Možno vás inšpiruje k tomu, aby ste ku koncu školského roka pripravili indiánsky obed. Menu bude celkom jednoduché.

Čítajte viac... Komentáre: 0