EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

Novinky

30
November
2015

Advent na tanieri

Pridané: 30.11.2015 12:15:00

Máme za sebou druhú adventnú nedeľu. Na svojich doma vyrobených adventných vencoch, často aj s kuchynskou tematikou, sme si zapálili prvú sviečku. Rady, tipy a triky ako vyrobiť adventný veniec, ktorý by skrášlil školskú jedáleň a nádherne ozdobil každý kuchynský stôl, sme priniesli v predchádzajúcom článku. Veríme, že naše návody vedúce školských jedální inšpirovali a spolu so svojimi žiakmi vytvorili pekné dekorácie a spríjemnili si tak začiatok adventného obdobia, ktoré je charakteristické stíšením a pôstom. Aspoň tak advent prežívajú veriaci. No pre každého sa tieto štyri predvianočné týždne spájajú s prípravou na Vianoce. Pečieme vianočné pečivo, nakupujeme darčeky pre svojich blízkych, upratujeme a pod. Tento rok počas adventného obdobia môžete na našej stránke nájsť zaujímavosti o období, ktoré práve prežívame, ale tak isto aj recepty na tradičné vianočné cukrovinky, rady ako sa zdravo stravovať aj počas Vianoc a návod ako vytvoriť v posledný školský deň vianočnú atmosféru aj na tanieri. Začneme tým, ako sa stravovať počas adventu.

Čítajte viac... Komentáre: 0

20
November
2015

Adventný veniec s príchuťou jedla? Aj tak sa dá.

Pridané: 20.11.2015 15:00:00

O pár dni začína obdobie adventu a na stôl si mnohí z nás, hoci len pre ozdobu, položia adventný veniec so štyrmi sviečkami. Rozhodli sme sa zozbierať niekoľko inšpirácií, ako urobiť pekný veniec do školskej jedálne, najlepšie zo surovín priamo z kuchyne. Že to nejde? Presvedčíme Vás o opaku. Adventný veniec je možné urobiť z umelej čečiny, organzy, sviečok a vianočných ozdôb. Farbám sa medze nekladú. Od smotanových sviečok až po sýtooranžové, od bielej po fialovú. Ale nech popustíme uzdu fantázii akokoľvek, stále to bude tradičný adventný veniec z tradičného materiálu. Ale čo tak medzi čečinu a šišky prepašovať badián a škoricu? Takýto veniec domácnosť nielen ozdobí, ale aj nádherne prevonia. Použiť ale môžeme aj netradičnejšie prvky, ako napríklad fazuľu, jablká, citrusy, medovníky a pod. Dôkazom toho, že sa to naozaj dá, sú tieto riadky.

Čítajte viac... Komentáre: 0

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti