EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

14
Marec
2016

Osobná hygiena pracovníkov v stravovacích zariadeniach

Pridal: Pridané: 14.3.2016 14:45:00 Počet zobrazení: 728

Osobná hygiena pracovníkov v stravovacích zariadeniach V jednom z minulých článkov sme Vás informovali o tom, aká je dôležitá hygiena rúk zamestnancov zariadení školského stravovania. Uviedli sme príklad, že nedostatočne umyté ruky môžu napríklad kontaminovať zeleninové šaláty a vyvolať tak nákazu u stravníkov. Preto sme sa rozhodli viac vás informovať o čistote rúk pracovníkov školskej jedálne, a to pri príprave i pri výdaji pokrmov. Osobná hygiena zamestnancov zahŕňa napríklad aj nosenie vhodného pracovného odevu, dôkladné umývanie rúk a úpravu nechtov. Nechty musia byť krátke, ostrihané a nenalakované. Za dlhými nechtami by sa totiž mohli usádzať nečistoty a množiť mikroorganizmy. Rovnako je neprípustné nosiť prstene, pretože tie znemožňujú dôkladné umývanie rúk. Tak isto aj náramky a hodinky by mali ísť dole, pretože tie znemožňujú dôkladne umyť predlaktie. Na znečistených rukách sa usadzuje veľké množstvo mikroorganizmov, a preto sme sa rozhodli viac vás informovať o tom, ako si správne umývať ruky, aby ste tak predišli šíreniu mnohých nákaz.

Späť na príspevok Nový komentár

Komentáre

Nový komentár

* (Povinné)