EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

29
Október
2015

Keď jedlo útočí

Pridané: 29.10.2015 14:15:00

Keď jedlo útočí Alergia na potraviny sa v súčasnosti vyskytuje stále častejšie. Potravinová alergia je abnormálna imunologická odpoveď organizmu na potravinové proteíny. Potravinové alergie sa prejavujú širokým spektrom príznakov: svrbením, opuchmi, tráviacimi ťažkosťami, sťaženým dýchaním, kašľom, ťažkosťami s prehĺtaním a pod. V nasledujúcom článku uvádzame základné informácie o 14 najhlavnejších alergénoch, ktorými sú: obilniny obsahujúce lepok, kôrovce, vajcia, ryby, arašidy, sója, mlieko, orechy, zeler, horčica, sezam, oxid siričitý, vlčí bôb a mäkkýše.

Späť na príspevok Nový komentár

Komentáre

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti