,
Polievka na Slovensku
Pridané 26.9.2016 08:30:00
Na Slovensku boli v minulých storočiach polievky základom stravy a vôbec neplatilo pravidlo, že by mali slúžiť ako predkrm. Husté a sýte polievky mali predovšetkým zasýtiť a podávali sa aj ako samostatné hlavné jedlo, dokonca aj ako raňajky. Polievky museli byť sýte, nabité energiou, pretože život predchádzajúcich generácií nebol jednoduchý. Boli to roľníci, od svitu do mrku pracujúci na poli, a výdatné jedlo bolo pre nich nevyhnutnosťou. O tom, že boli polievky pre našich predkov veľmi dôležité, svedčí aj fakt, že toto jedlo si našlo miesto aj v mnohých tradíciách našich predkov. Napríklad, na každej svadbe novomanželia jedia spoločne polievku z jedného taniera. Symbolizuje to ich záväzok a vzájomnú spoluprácu a súdržnosť.
Nový komentár