EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

12
Máj
2017

Ako pripraviť chutný múčnik

Pridal: Pridané: 12.5.2017 12:00:00 Počet zobrazení: 111

Ako pripraviť chutný múčnik Už sme si napísali niečo o ingredienciách i o tom, ako sa má postupovať pri príprave cesta. Základom sú kvalitné ingrediencie, treba ich teda vybrať veľmi dôkladne. No dôležitý je aj technologický postup pri príprave cesta. Môže sa nám napríklad stať, že múku prelejeme tekutinou. Výsledný múčnik je potom ako keby scvrknutý a cesto stratí na svojej vláčnosti. Rovnako urobíme chybu, ak do kysnutého cesta pridáme štipku soli. Cesto nám nevykysne, pretože soľ bráni kvasinkám, aby robili to, na čo sú predurčené, teda kvasili. Tak isto suroviny, ktoré používame by sme mali nechať chvíľu postáť a nie pracovať s nimi hneď po vybraní z chladničky. Mali by mať totiž izbovú teplotu. Najviac to však platí pri vajíčkach. Rovnako však nepomôže, ak cesto necháme kysnúť pri veľmi vysokej teplote, pretože sa sparí a múčnik tak bude nekvalitný.

Späť na príspevok Nový komentár

Komentáre

Nový komentár

* (Povinné)