EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

Novinky

09
Marec
2016

Príprava šalátov: Ako nerobiť prešľapy

Pridané: 9.3.2016 16:30:00

Príprava šalátov: Ako nerobiť prešľapy V jednom z minulých článkov sme Vám predostreli jednu z možností, ako zvýšiť spotrebu zeleniny v školských jedálňach a zvýšiť tak celkový prísun vitamínov. Predstavili sme Vám šalátové pulty, ktoré už mnohé z vedúcich školských jedální využili a ich skúsenosti hovorili, že naozaj tento spôsob podávania zeleniny funguje. Avšak, z hygienického hľadiska môžete naraziť na rôzne problémy a v extrémnom prípade je možné spôsobiť nákazu. Bežnejšie sú však nákazy z nedostatočne tepelne upraveného mäsa alebo vajec. Nákaza zo studeného zeleninového šalátu nie je taká bežná, ale ako sme už v minulom článku spomínali, práve preto, že nedochádza k žiadnej tepelnej úprave zeleniny, je potrebné dbať na všetky hygienické predpisy o to starostlivejšie. Pozrime sa však na to, čo by sa mohlo stať, ak by ste zeleninovým šalátom spôsobili nejakú nákazu.

Čítajte viac... Komentáre: 0

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti