EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

Novinky

04
Október
2017

Maslo a margarín. Čo je pre naše zdravie lepšie?

Pridané: 4.10.2017 08:30:00

Maslo a margarín. Čo je pre naše zdravie lepšie? Tuky sú pre naše telo neskutočne dôležité. Dokonca sú účinnou prevenciou vzniku srdcovocievnych ochorení, treba si však dávať pozor na to, v akej forme budeme tuky prijímať. Vyvstáva otázka, či si na chlieb natrieť maslo alebo margarín. O masle je rozšírený mýtus, že obsahuje živočíšne tuky, ktoré sú zdrojom mnohých ochorení. Preto sa dlho preferovali rastlinné margaríny. Kvalitné prírodné maslo však nemôžeme v žiadnom prípade odsúvať z jedálneho lístka, pretože podľa najnovších výskumov, je skutočné maslo lepšie ako margarín, i väčšina olejov.

Čítajte viac... Komentáre: 0

11
Apríl
2016

Zázračne fazule rôznych druhov

Pridané: 11.4.2016 08:45:00

Zázračne fazule rôznych druhov Fazuľu pestujeme pre jej struky, ktoré sa konzumujú ešte nedozreté alebo pre semená, ktoré sa po dozretí vylupujú zo strukov. Fazuľa je síce najznámejšou strukovinou, avšak existuje také nespočetné množstvo druhov, že niekedy je len veľmi ťažké sa v nej vyznať. Okrem klasickej fazule sú v ponuke aj exotickejšie druhy. Niečo o rôznych odrodách fazúľ sa dočítate v nasledujúcich riadkoch, ale spomeňme najprv obyčajnú fazuľu ako najznámejšieho zástupcu.

Čítajte viac... Komentáre: 0

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti