EDEN Školské jedálne

045/ 55 11 397 alebo 045 / 55 19 373

17
Máj
2016

Zelenina a ovocie, ktoré by sme mali jesť častejšie 1. časť

Pridané: 17.5.2016 10:45:00

Zelenina a ovocie, ktoré by sme mali jesť častejšie 1. časť Niektoré potraviny by sme mali jesť častejšie ako ostatné. Vybrali sme pre vás 15 druhov ovocia a zeleniny, ktoré keď zaradíte častejšie do vášho jedálnička, urobíte malú zmenu v stravovaní, ktorá však bude mať veľký vplyv na vaše zdravie. Čučoriedky sú farebným kopancom pre imunitu, ktoré dokážu naštartovať obranyschopnosť nášho tela ako nič iné. Brokolica zas nadopuje telo vitamínom C. Výbornou potravinou je aj karfiol, ktorý má mnoho pozitívnych účinkov na naše zdravie. Chráni napríklad naše srdce a okrem toho je aj účinným antioxidantom. Liekom a zeleninou zároveň je aj kapusta. Pre vegetariánov odporúčame konzumovať tekvicové plody, ktoré sú hodnotným zdrojom betakaroténu, ktorý sa v tele premieňa na vitamín A, ktorého nedostatkom vegetariáni často trpia.

Späť na príspevok Nový komentár

Komentáre

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti